YÜZDEKİ KIRIŞIKLIKLARIN NEDENLERİ - CİLT KIRIŞIKLIKLARINI ÖNLEME YOLLARI NELER

yüz kırışıklıkları neden olur, yüz kırışıklıkları ne zaman olmaya başlar, yüz kırışıklıklarının başlıca sebepleri neler, yüz kırışıklıkları nasıl giderilir, yüz kırışıklıklarına neler iyi gelir, cilt kırışıklıklarına neler iyi gelir, ne yaparsam cilt kırışıklıkları azalır, cilt kırışıklarını azaltan maske tarifi, cilt kırışıklıkları nasıl geçer, cilt kırışıklıkları nasıl önlenir, cildim kırışmaya başladı ne yapmam lazım, yüzümde kırışıklıklar oluşmaya başladı ne yapmam lazım

Dünyada yaşlanmayı durduramazsak da en azından yaşlanma belirtilerini azaltabiliriz. Bunlardan en çok belirgin olanı ve bizi strese sokanı ise yüzde oluşan cilt kırışıklıkları oluyor. Yüzümüz kırışmaya başlaması ile birlikte yaşlanıyoruz hissine kapılıp iyice bakımı bırakabiliyoruz, buda cilt kırışıklıklarının daha da artmasına neden olabiliyor. Oysaki cilt kırışıklıklarını önlemenin yolları mevcut.

Zamanında yapılan tedaviler ve koruma amaçlı uygulanan işlemler ile cilt kırışıklıklarının oluşumunu önemli ölçüde azaltabiliyoruz. İşte bunlardan en önemlisi ve ilki olan güneş losyonudur. Güneş losyonu cildimiz için ne denli etkili olduğunu çoğu kimse düşünmez ve uygulamaz. Özellikle yüzümüzdeki deri vücudumuzdaki diğer yerlere göre daha incedir ve güneşten kolaylıkla zarar görebilir bu yüzden güneş losyonu ve kremleri ile cilt kırışıklıklarını geciktirebiliriz.

Ayrıca her gün cildinizi nemlendirmek de yüzdeki kırışıklıkların erken oluşumunu engelleyecektir. Yüzünüz de kuruma olduğu zaman cildiniz daha yaşlı ve sağlıksız görünür. Yüz için en uygun kremler A vitamini bakımından zengin kremlerdir. Bu kremler güneş losyonları ile birlikte kullanılması halinde cildinizi önemli ölçüde korur.

Yüzünde kırışıklıkları fark etmeye başlayanlar için de bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu tekniklerden bazıları oldukça pahalı olabilir ve bazı yan etkiler doğurabilir. Bu yöntemlerden en ünlüleri dermabrazyon ve mikrodermabrazyondur. Dermabrazyon ile cildin üst yüzeyi bir fırça ile sürtülerek alınır. Bu sayede cilt yüzeyindeki ölü deri alınmış olur ve altından yeni deri büyümeye başlar. Mikrodermabrazyon ile cildin üst yüzeyinden daha az bir katman alınır ve bu süreçte vakumlu emme makinesi kullanılır.

Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra kırışıklıklara karşı kimyasal peeling, lazer tedavisi, botoks ve yüz gerdirme teknikleri de mevcuttur. Lazer tedavisi ve kimyasal peelingde de dermabrazyon yönteminde olduğu gibi cildin üst yüzeyi alınır. Botoks iğneleri sayesinde yüzdeki belirli kaslar sıkışaltırılır ve yüz kırışıklıklardan arındırılır. Yüz gerdirme operasyonunda ise cilt bazı operasyonlar sonucunda gerdirilir ve yüzdeki fazla yağ ve deri alınır. Yüz gerdirme ameliyatlarının ömrü yaklaşık olarak 5-10 yıl arasında değişiklik gösterir.
www.prosaglik.com




.
Daha yeni Daha eski